het meerik »Groepen »Groep A

Groep A

Groepen/Bouw Groep A
Leerroute Leerroute 2 en leerroute 3
Leeftijd leerlingen 12 t/m 20 jaar.
Begeleiding Leerkracht en klassenassistent.
Aantal leerlingen Maximaal 7 leerlingen
Begeleiding In de A groep ligt de nadruk op de ontwikkeling van de zelfredzaamheid, sociale vaardigheden en communicatie.
Specifieke groepsactiviteiten In verhouding met de reguliere groepen doen we veel aan gezamenlijke groepsactiviteiten, zoals zwemmen, muziek, gym, creatief. We eten samen in de klas en gaan op andere tijden naar buiten voor de pauzes. Dit om onze leerlingen een veilige en rustige leeromgeving te bieden.
Algemeen rooster De jongere leerlingen uit de groep zijn de hele week in de klas (13 -15jaar). De 16- en 17 jarigen gaan 1 of 2 dagen in de week naar stage. Vanaf 18 jaar gaan de leerlingen 3 dagen in de week naar stage en zijn ze 2 dagen in de week in de klas. Aan het eind van de schoolcarrière wordt er in het rooster plaats gemaakt voor externe stage bij de zorgaanbieders (dagbesteding).
Praktijkgroepen De leerlingen uit de A groep nemen deel aan de praktijkmodules , de leerroute 3 leerlingen krijgen onderwijs geboden in kleine groepjes met een extra begeleider. De leerroute 2 leerlingen draaien zoveel mogelijk mee in het regulier leerroute 2 programma.